Resultats de la cerca frase exacta: 10

Diccionaris terminològics  | Alimentació. Gastronomia
1. criança
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Envelliment controlat del vi d'una durada mínima aproximada de mig any en bota, amb possibilitat de continuar un temps similar en ampolla, que és establert per a cada denominació d'origen pel seu consell regulador, a fi d'obtenir un producte final amb unes característiques determinades. [...]
2. postgust
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Conjunt de les sensacions i els records que destaquen d'un vi després d'engolir-lo o escopir-lo, en el tram final de la fase gustativa. [...]
3. pa de tafdirt
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Pa alís rodó que es menja habitualment al final del dejuni. [...]
4. dolçaines
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Assortiment de confits i de rebosteria que es pren al final d'un àpat. [...]
5. mongeta d'esgranar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Varietat de mongeta seca que es consumeix al final de l'estiu, abans que sigui madura. [...]
6. agrobotiga
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Botiga adreçada al consumidor final on es venen productes agroalimentaris procedents de cooperatives agràries i altres productors. [...]
7. persistència
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Temps que perdura en boca el record del vi negre després d'engolir-lo, al final del tast. [...]
8. braó
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Peça de carn d'oví de tercera corresponent a la part final de la cuixa o de l'espatlla. [...]
9. esqueixar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Tallar les patates a trossos amb un ganivet sense arribar al final del tall i fent palanca amb el ganivet perquè s'acabi de trencar, de manera que deixin anar el midó. [...]
10. criança
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Envelliment controlat del vi d'una durada mínima aproximada de mig any en bota, amb possibilitat de continuar un temps similar en ampolla, que és establert per a cada denominació d'origen pel seu consell regulador, a fi d'obtenir un producte final amb unes característiques determinades. [...]